17 oktober 2011

Så då börjar jobbet..

Så, nu har projektet fått "go ahead" från både FMF och FLM. Till och med Maria Lurdes Mutola har gett sitt bifall till det så det känns jättekul! Jag lyckades skriva en två-sidig projektplan på portugisiska (tack google translate!) och den ligger nu och väntar på kommentarer från mina två samarbetspartners. Nästa steg är att ta kontakt med skolor och sen ska det bara sättas igång!

Under oktober ska kontakt med skolor upprättas för att kunna utarbeta ett schema med dessa. Jag börjar med fem skolor för att sedan utöka till förhoppningsvis många fler skolor, och kanske även fler provinser än Maputo. Skolorna ska ligga i förorter där det redan finns ett damlag (som t.ex. Zixaxa) för att damlagsspelarna ska kunna hjälpa till som tränare och förebilder, och för att utveckla bredden på damfotboll och öka rörelsen för spelare emellan olika lag och nivåer.

Under november och december är det sommarlov här så projektet startar i januari. Förslagsvis sätts det igång med ett upptakts-läger eller dylikt i december.

Det känns jättekul att det börjar komma igång!