2 oktober 2012

Futebol dá forca blir film!

Igår träffade jag systrarna Silja-Marie och Alexandra Kentsdottir, som driver filmproduktionsbolaget Kentsdottir Art & Production. De åkte från Göteborg resp. Halmstad och sammanstrålade med mig i Helsingborg. De presenterade en idé om att göra en dokumentärfilm om Futebol dá forca, och projektets direkta påverkan på tjejernas liv.

Silja och Alexandra vill följa ett fotbollslag och fokusera på några av tjejerna i laget för att följa deras resa i fotbollslaget men också deras liv utanför fotbollen, för att dels visa på kampen tjejerna för i sitt dagliga liv och dels visa på hur fotbollen påverkar dem. Fokus ska ligga på glädje, styrka och framgång - vilket är precis vad projektet syftar till! Afrika är inte bara uppsvullna magar och flugor som surrar kring barn som måste räddas, Afrika är en fantastisk världsdel som, liksom alla de övriga, har både positiva och negativa aspekter - och varför inte för en gångs skulle lyfta fram de positiva?

Jag tycker att det låter jättespännande! De är dock mycket praktiskt runt att göra en film, och det går inte att bara dyka upp på en fotbollsplan och börja filma så nu blir det en hel del förarbete. Sen kostar det ju också pengar att göra en dokumentärfilm, så nu ska en budget göras och sen ska ansökningar fyllas i - har någon idéer om var man kan söka pengar för dokumentärfilm, säg gärna till! Eller vill du rent av vara en av finansiärerna för filmprojektet? Maila c.andrennystrom@gmail.com så bestämmer vi hur vi kan gå till väga.

Filmen planeras att börja spelas in under sommaren 2013 - så det dröjer ett litet tag innan ni får se den, men det blir förhoppningsvis värt att vänta på!

Kul att få prova något helt nytt - inte var dag man blir medproducent till en dokumentärfilm!