30 november 2012

Higino & Sualé får mer utbildning i Namaacha

Medan Futebol dá força utbildar fler tränare i Beira får två av våra Maputo-tränare vidare utbildning i Namaacha. Higino, tränare för Panteras do Albazine i Albazine utanför huvudstaden Maputo är en av våra mest aktiva tränare. Han är bara 21 år gammal men organiserar redan egna turneringar och matcher för sina tjejer och de andra lagen i Futebol dá força i Maputo. Sualé tränar tjejerna i sitt lag Benfica do Aeroporto i förorten Aeroporto, också i Maputo, och är även han väldigt aktiv. Till exempel var det han som skrev vår alldeles egna Futebol dá força-låt.

Både Higino och Sualé har hjälpt Sarita medan jag var i Sverige med att organisera olika event och uppehålla kontakten mellan Maputo-tränarna när Sarita varit upptagen med de andra provinserna. Sualé var med och lanserade vår fotbollsliga i Xai-Xai i provinsen Gaza och Higino i Vilankulos och Maxixe i provinsen Inhambane.

Så för att visa att vi uppskattar deras hjälp och för att motivera dem - och även de andra tränarna - till att fortsätta hjälpa till betalar Futebol dá força - med er läsares fantastiska bidrag! - deras vidareutbildning som fotbollstränare. Genom Futebol dá força har de en grundutbildning, och nu är de i Namaacha för att få 15 dagars utbildning på FIFA-nivå C.

Higino blir då den yngsta fotbollstränaren med C-nivå i Afrika! Och han går utbildningen såklart i Futebol dá força tröja - stolt över att vara med och förändra världen!