1 november 2012

Välkommen Felicia!

Nu är det klart att vi får en ny lagkamrat i vårt Futebol dá forca-team. I januari kommer Felicia Söderlund Grosin komma ner till Mocambique i två månader för att hjälpa till och stötta våra tränare i Maputo stad och provins och även i provinserna Gaza och Inhambane.

Felicia har själv spelat fotboll i över 13 år och även varit ungdomsledare på diverse läger. Till vardags arbetar hon som utbildningsresurs på Karlbergsskolan. Felicia är en glad och utåtriktad tjej som tycker om och är van att jobba med barn och ungdomar. Dessutom pratar hon spanska, vilket - om man inte kan portugisiska - är ett måste för att faktiskt kunna hjälpa till. Hon har sedan länge drömt om att volontärarbeta och eftersom hon älskar fotboll kände hon att Futebol dá forca skulle vara så mycket mer än en "dream come true".

Med Felicias egna ord: "Det vore fantastiskt att kunna hjälpa andra att nå sina drömmar, liksom en av mina drömmar skulle gå i uppfyllelse om jag fick möjligheten att åka till Mocambique och Futebol dá forca."

Felicia blir vår första svenska volontär - alla våra fotbollstränare är ju volontärer så egentligen blir hon vår 149:onde volontär - och det ska bli häftigt att se hur hon kan peppa tränarna med sin entusiasm, kreativitet och drivkraft!

Det känns jättekul att ha med Felicia i laget, och både jag och Sarita ser fram emot att jobba med henne på plats i Mocambique! Välkommen!