26 november 2012

Härligt avslut markerar starten

Igår var det dags för den officiella lanseringen av Futebol dá força i Quelimane, Zambezia med fotbollsmatcher, musik och utdelning av diplom och material. Radio var på plats för intervjuer och rapportering.

Igår var det också väldigt varmt, väldigt väldigt varmt. Som mest var det 42 grader och det lokala fotbollsförbundet tyckte även de att 42 grader var väldigt varmt - så de sköt upp ceremonin en timme fast det fick vi inte reda på förrän vi ringde och frågade var de höll hus.. Ja, bestämmer man så bestämmer man, så är det bara.. I Mocambique i alla fall.

När vi väl kom igång var det dock desto bättre! DJ Delito höll igång publiken med sin musik medan tjejerna värmde upp inför första matchen FC Palmeiras - Clube 3 de Fevereiro. FCP vann på straffar vilket firades med dans och akrobatiska hopp.

Sedan var det dags för dagens händelse! Alla nyutbildade tränare uppmanades komma ut på planen och ropades sedan upp en efter en för att få både diplom och material - stämningen var nästintill euforisk när våra nya tränare stolta visade upp sina diplom för publiken under stående ovationer med stora leenden på läpparna. Inga 42 grader kunde förstöra den stämningen inte!

Efter ceremonin började den andra och sista matchen, ABC de Quelimane mot União de Esperança där ABC vann med 1-0 efter en riktig kraftmätning.

Musiken fortsatte även efter matchen och dansen pågick fortfarande när vi åkte därifrån - en härlig avslutning på en vecka i Quelimane! Eller avslutning, det här är ju bara början på det som våra 28 nya grymma tränare kommer dra igång!

Imaculada, Adolfo, Amanzio, Amina, Carmen, Jacinto, Gilberto, Agnaldo, Nilza, Alima, Mariana, Atanásia, Fátima, Lito, Filismina, Anucha, Delta, Santos, Tito, Josina, Mércia, Hélio, Raquela, Dora, Lila Mirana, Tino och Manjate är nu redo att förändra livet för hundratals unga tjejer i Zambezia!