15 maj 2012

Futebol dá forca smyger sig vidare till provinserna

Idag mötte vi det mocambikiska företaget ProSport, som är holländska fotbollsförbundets representant här. De håller också på att utbilda tränare och domare, och börjar med detta nu i juni. Förhoppningsvis kan vi jobba tillsammans, då de också arbetar med att integrera andra aspekter än bara fotboll i sina utbildningar. Jag ska nu lägga fram ett förslag till dem om hur vi ska jobba tillsammans och tror att förslaget kommer bli positivt bemött.

ProSport är mycket positiva till att samarbeta, då de fokuserar på pojkfotboll och inte riktigt har kapacitet att utveckla flickfotbollen - så där skulle vi kunna komma in! Om allt går som det ska kan vi få ha med tio Futebol dá forca-tränare i Maputo provinsen samt i provinserna Gaza och Inhambane på deras kurser. Men för att ordna allt detta måste Futebol dá forca ta steget från Maputo ut till provinserna. Och för det behövs en bil. Och för det behövs 17 143 kr.

Jag ber alla som har möjlighet att hjälpa till att ta Futebol dá forca vidare från Maputo ut till landsbygden - där det behövs så mycket mer än i staden.

Visa ditt stöd här:
Handelsbanken, kontonummer 555 983 048; clearingnummer 6151