26 februari 2012

Utbildningsministeriet med på tåget!

I onsdags var vi på möte på Utbildningsministeriet som genast omfamnade projektet! De var positiva till ett samarbete och ville sätta igång att jobba på en gång. Så redan till första kursen i början på mars kommer de skicka fem kvinnliga gympalärare som kommer starta tjejfotbollslag på sina skolor.

I Maputo finns redan lag kopplade till klubbar eller förorter, men ute i provinserna är det inte alls lika utvecklat och där kommer vi således till stor del få basera fotbollslagen i skolor - och därför är det otroligt viktigt att vi nu samarbetar med Utbildningsministeriet. De har dessutom personal i varje provins som kommer hjälpa oss på provinsiell nivå, utan att vi behöver betala för det. De ställer dessutom upp med boende i provinserna på deras olika internat till en symbolisk avgift, vilket är perfekt för tränarkurserna och för tränarna som kommer åka runt i landet i den mobila fotbollsklubben, fotbollsbussen.

Med Utbildningsministeriet bakom oss får projektet bättre förutsättningar att bli ett långsiktigt hållbart projekt som verkligen når ut till hela landet, och om vi strålade i kapp efter att ha träffat Rotary dagen innan lyste vi alla lika starkt som fullmånar när vi klev ut från ministeriet.