17 december 2012

Taggade tränare och sponsorer (!) i Chimoio

Sarita som varit på plats i Chimoio under de mocambikiska damfotbollsmästerskapen, tog tillfället i akt att även träffa blivande tränare som nu med hjälp av Rotary Stockholm och deras stipendium Årets Ungdomscoach under 2013 kommer bli integrerade i Futebol dá forca. Det var faktiskt tränarna som tog kontakt med Sarita och ville träffa henne för att veta mer om projektet som de hade hört om från tränare från andra provinser - jättekul att det är en sån efterfrågan på att få vara med som tränare för Futebol dá forca!

12 taggade tränare träffade Sarita och bad oss att skynda oss till deras provins, Manica, så att de så snabbt som möjligt kunde bli integrerade i projektet. De 12 unga tränarna har redan tjejlag i Chimoio, men lovade även att berätta vidare om projektet till tränare runt om på landsbygden så att vi under 2013 kan komma dit och utbilda 25 unga volontära tränare!  

Sarita blev även uppringd av ett företag i Chimoio som har ett eget fotbollslag som de sponsrar, och som nu såg potentialen i att utöka sitt stöd och sponsra även Futebol dá forca. De bad oss skicka mer information och sedan får vi se i början på nästa år hur mycket de kan bidra med - jättekul! Fler lokala sponsorer behövs! Företaget, Computer Solutions, var dock noga med att poängtera att alla dokument och all kommunikation måste ske skriftlig och i pappersform. De må ha solutions för datorer, men tydligen inte email...