7 december 2012

Madjuana är numera lyckligt lottad

Enligt UN Women utsätts sex utav tio kvinnor för våld i hemmet eller sexuellt våld någon gång under sin livstid. Madjuana var en av dem men tack vare sina lagkamrater i Costa do Sol låter maken bli att slå även om han fortfarande inte tycker om att hon spelar fotboll.

Låt inte Madjuana vara en av de lyckligt lottade - stöd Futebol dá forca och tjejers rättigheter så att alla tjejer kan vara lika lyckligt lottade utan att bli bortgifta, bli gravida i unga år och avbryta sin skolgång till fördel för våld i hemmet.

Madjuana blev gifte sig, fick tidigt två barn och avbröt sin skolgång - men fortsatte att spela fotboll. Tills slagen från mannen blev för många, då valde hon att lyssna på hans ord om att "en äkta fru inte spelar fotboll, en äkta fru lyder och stannar hemma utan sånt trams!" Efter att lagkamraterna fått nog av Madjuanas blåmärken gick de i samlad trupp hem till mannen och talade honom tillrätta så att han numera inte slår henne, även om han fortfarande inte är helt övertygad om att det är okej för tjejer att spela fotboll. Trots det får Madjuana ändå gå på träningarna ibland - en stor vinst för hela laget! Och studerar igen gör hon också. Hon är 24 år gammal men går i sjätte klass, där hon slutade när hon gifte sig och fick barn, men fast besluten om att inte stanna där utan fortsätta och ta studenten!

Madjuana
Genom att du ger bort årets bästa julklapp - en fotboll & en bättre framtid - kan du ge fler tjejer en chans att påverka sin egen framtid, så som Madjuana har lyckats göra!

För 150 kr till Futebol dá forcas konto 6151-555 983 048 i Handelsbanken byter du bort bollen på bilden till en ny, och du ger tjejer en chans att få lära sig om sina rättigheter, sex- & samlevnad och hur man förebygger våld mot och sexuellt utnyttjande av tjejer samt HIV/AIDS. En chans för tjejer att bli del av de lyckligt lottade 30% av kvinnor världen över som aldrig blir utsatta för våld i hemmet ellet sexuellt våld under sin livstid. Helt enkelt, en fotboll och en bättre framtid - som tjejerna själva skapar!

Och du - glöm inte att skriva ditt namn och email i meddelandefältet så får du ett fint gåvobrev att ge bort i julklapp till din familj, dina vänner eller kollegor. Och så är du med och förändrar världen!