27 april 2012

Manuel får material!

Igår åkte jag ut till min gamla kära fotbollsplan i Zixaxa där vi numera utöver "mina" tjejer också har en aktiv tränare i projektet. Manuel tränar sitt flicklag och ett pojklag där ute, totalt på träningen 15 flickor och 37 pojkar som tränade uppdelade i tre grupper med Manuel springandes emellan för att ge så mycket uppmärksamhet som möjligt åt alla barn. Flickorna är födda mellan 2000-1996 och totalt har han 30 stycken spelare, men beroende på när de går i skola och om de får gå hemifrån för sina föräldrar kommer de oftast inte alla på samma gång.

Tjejerna spelade bra och de tog för sig bland killarna. Hårda närkamper hör inte till normen här för tjejerna men Manuels tjejer smällde på och vann boll på boll. En riktigt duktig målvakt höll dock ställningarna i målet, som tur var eftersom det saknar nät och de annars får springa och hämta bollar långt bort bland glasskärvor och taggiga växter runt om planen.

Glada för material och motiverade av besöket samlades barnen för genomgång för helgens matcher. Manuel och tre andra tränare (varav två är med i projektet, och en står i kö för nästa kurs), Amosse, Nascimento och Arone organiserar på söndag en turnering för tjejerna. Utöver tjejlaget tränar Manuel sitt pojklag i Zixaxa och ett till pojklag i Maxaquene som spelar i ungdomsligan som finns, och de spelar också i helgen så Manuel har fullt upp - precis som det ska vara!




WebRep
currentVote
noRating
noWeight