12 april 2012

Higino får material till sina tjejer

Onsdagen 11/4 åkte vi ut till Albazine på vägar sämre än vanligt på grund av regnperioden. Efter berg- och dalbana i över en timme genom sandgroparna blev vi väldigt glada att det var värt besväret: där på planen fann vi Higino i full fart med sina 25 tjejer. Han höll på med övningar som han lärde sig på vår kurs förra månaden, och tjejerna var uppdelade i strukturerade grupper så att alla fick så mycket tid med de få bollarna som möjligt.

Med oss hade vi det material som alla tränare får när de har visat att de gör sitt jobb - så vi pumpade snabbt upp de fyra bollarna så att antalet fördubblades till tjejernas stora glädje!

Higino log stolt ikapp med tjejerna och förklarade att de 25 som var där var bara ett fåtal av de som han tränar. Beroende på vilket skift tjejerna går i skolan tränar de antingen på förmiddagen eller eftermiddagen, och antalet varierar därefter. Blott tjugoåriga Higino berättade vidare om sina planer på att organisera en turnering för Futebol dá forca-tränarna samt för skolorna i området, ett otroligt bra initativ! Just detta är ju ett av målen med projektet, att motivera tränarna som i sin tur motiverar spelarna - och kan en tränare organisera en turnering för de andra kommer det i sin tur motivera de andra som sen kanske i sin tur organiserar en turnering som sedan i sin tur.. ja, ni fattar! Ett iniativ som kommer ge otroliga resultat!