4 april 2012

Inget kafferep - men en riktig fest

Det blir inget kafferep. Maria de Lurdes Mutola är tyvärr inte tillgänglig denna helg, av väldigt legitima skäl som tyvärr inte är officiella men likaså legitima. Tyvärr dög det inte för Presidentens fru, som beslutade att hon nu inte hade tid att komma på vår lansering av projektet på lördag MEN não faz mal som de säger här, det gör inget. Jag tror att hon redan kan en del om sexuell och reproduktiv hälsa, och mat har hon nog hemma också så det känns nästan skönt att det är tjejerna som kan få njuta av sin egna dag för sig själva. Eftersom vi nu inte heller behöver börja tidigare, kan tjejerna komma till kl. 10.00 vilket är en bra tid för dem. Tjejerna nöjda - då är jag nöjd.

Vad gäller publicitet tog som tur var Ungdoms- och sportministeriet hand om det, så media kommer förhoppningsvis komma trots Presidentens frus frånvaro. Ännu bättre nyheter är att Governadora da Cidade (typ landshövding) bekräftade sin närvaro - vilket inte smäller lika högt som frugan men nästan!

Ännu bättre är att nu när det inte blir så värst många tal av viktiga personer (bara 3-4) så har vi i pausen mellan tjejernas turnering (med 14 lag från Futebol dá forca!) och damfotbollsfinalen fyra dansgrupper som kommer dansa, en grupp som dansar på styltor, vårt band Moticoma som kommer framträda med vår egen låt, den kände mocambikiske traditionella sångaren Hórtencio Langa som sjunger några gamla godingar samt DJ Mandito - så underhållning för tjejerna och publiken som heter duga! Efter damfotbollsfinalen har vi en till dansgrupp, bandet Moticoma och sångaren Hórtencio Langa igen samt eldslukare som tar över i skymningen med DJ Mandito som avslutning. En riktig fotbollsfest! Hjälp oss att göra detta möjligt - ännu saknas det helt och fullt finansiering för en del av underhållningen. Och otroligt stort tack till er som redan har hjälpt till!