31 mars 2012

Vill ni också ha folkfest?


För oss är det otroligt viktigt att lanseringen av projektet blir lyckat då mycket uppmärksamhet innebär en mycket större chans att få sponsorer så att vi kan fortsätta med Futebol dá força även utanför Maputo – ut i provinserna där behovet är så mycket större.

Om ni också vill att den moçambikiska kvinnodagen ska bli en folkfest här på Campo de Costa do Sol hjälp oss genom en donation! Just nu är ni läsare den enda finansieringen av projektet och som ni förstår är det långt ifrån tillräckligt egentligen, men även med knappa medel går det om viljan är stor. Jag och alla som tar del av projektet är otroligt tacksamma för alla donationer hittills och jag hoppas att ni fortsätter att stödja tjejerna!

Vad som behövs specifikt inför lanseringen är:
Vatten och mellanmål för alla spelare och tränare för Futebol dá força-turneringen. Det är samling för dem kl. 10.00 på lördagen, vilket innebär att de flesta antagligen behöver åka hemifrån vid 07.00 (förhoppningsvis med frukost i magen). Turneringen pågår 11.00 – 14.00, och om tjejerna sen vill stanna och vara med på resten av dagens underhållning kommer de antagligen inte få mat förrän de kommer hem sent på kvällen – om de inte blir straffade för att de kommer hem för sent förstås och då blir utan någon mat alls – så snälla hjälp oss att i alla fall erbjuda vatten, en banan och en smörgås med ägg till alla medverkande lag!

Bidrag till de medverkande lagens transportkostnader: 20 Mtn per person = 3 640 Mtn = 910 kr

Vatten och mellanmål för medverkande, funktionärer samt inbjudna (viktiga) personer. De som hjälper till på dagen volontärt behöver också extra energi. Ministrar, landshövdingar etc. kräver även de ett mellanmål även om de har råd att köpa det själva. Traditionen här påbjuder oss att stå för detta samt att ordna fina VIP-stolar för dem att sitta på. En tråkig men nödvändig utgift.

Kostnader för underhållning:
DJ Mandito (11.00 – 18.30) inklusive ljudanläggning etc.: 4 500 Mtn = 1 125 kr
Dans- och eldslukargrupp: 3 000 Mtn = 750 kr
Live-band Moticoma (6 personer inkl instrument, för att ha gjort vår låt från scratch, utifrån endast texten, spelat in den samt för att uppträda 7 april två gånger och dessutom medverka under matcherna som publikvärmare med sina bongo-trummor): 12 000 Mtn = 3 000 kr
Inspelning av låten i studio: 500 Mtn = 125 kr

Alla priser är lägre än vad de normalt sett är då alla vill vara med och hjälpa till! Till exempel studion vi får spela in låten i, tar bara 500 Mtn istället för 5 000 Mtn som är den vanliga kostnaden!
Vi behöver allt stöd vi kan få, så att vi kan stödja – och framförallt stärka – Moçambiques unga tjejer!
Futebol dá força-konto: 555 983 048, Handelsbanken. Clearing nummer: 6151
TACK!