17 mars 2012

Positiv feedback

Vi har fått väldigt positiv feedback efter första tränarkursen! Inslag om kursen kunde ses på TV och höras på radio - och djungeltelefonen är igång på högsta varv. En av tränarna ringde och frågade om det fanns plats för ännu fler deltagare på seminariet om sexuell och reproduktiv hälsa (nästa steg i utbildningen) eftersom hans kompisar hade hört så mycket bra om kursen och nu också ville vara med i projektet. Tyvärr är fortbildningskursen bara för de som redan har påbörjat sitt engagemang i projektet - men det verkar som om nästa kurs kommer få kölappar den med!

Utbildningsministeriet hörde av sig och vill nu engagera sig ännu mer inför nästa kurs, efter att ha hört så mycket positivt om den första kursen. Väldigt bra att få positiv respons från myndighetshåll då vi måste ha deras godkännande med oss för att kunna genomföra något överhuvudtaget. Det finns de som undrar om de två ministeriernas (Utbildning & Ungdom och Sport) engagemang och vad det innebär. Att samarbeta med myndigheter här är inte riktigt samma sak som att samarbeta med myndigheter i Sverige. De båda ministerierna bidrar inte med någon finansiering överhuvudtaget. Snarare har vi genom vårt "samarbete" fått tillstånd att genomföra projektet. De ställer upp med en del infrastruktur ute i landet, vi kommer använda deras provinsiella departement som bas ute i provinserna med en kontaktperson i varje provins samt få hjälp med mobilisering av personer och media. Men det är i stort sett det. Och vi får använda deras symboler också, vilket underlättar mycket när vi vänder oss till lokala sponsorer. Utöver det är samarbetet mer en form av godkännande.

Bayerns fotbollsförbund (Tyskland) har också uppmärksammat kursen (var är svenska fotbollsförbundet kan man ju undra..) då kursen var sponsrad av tyska GIZ och hölls av den tyske instruktören Torsten Spittler.