13 mars 2012

11.03.2012 Tredje och sista dagen på tränarkursen

Den tredje och sista dagen ägnades åt hur man kan använda fotboll som en plattform där man kan lära ut andra saker, som till exempelvis om HIV/AIDS etc. Tränarna fick förslag på olika övningar de kan använda under de praktiska lektionerna och råd om hur de bör gå tillväga under de teoretiska lektionerna.

En väldigt bra start inför nästa lördags seminarium som bara handlar om mänskliga rättigheter, sexuella och reproduktiva rättigheter (som ett litet RFSU-paket som behandlar sexualitet, pubertet och familjeplanering) och HIV/AIDS.

Den sista dagen var bara halvdag och avslutades med utdelning av diplom till deltagarna. Otroligt stolta tog de emot sina diplom och sin tränarmaual (som har ett avsnitt som bara handlar om tjejer och fotboll). Alla ville fotograferas med sitt certifikat, och vissa bytte till och med om till speciellt fina kläder de hade tagit med just för detta. Att ta kort med "Donna Cecilia" var också populärt, så jag fick snällt stå och bli fotograferad med deltagarna och deras diplom. Men det ställde jag gärna upp på med så många glada ansikten runt omkring mig! Nu har vi alltså 27 nyutbildade tränare: Amosse, Chadreque, Virginia, Cândida, Higino, Sofia, Brizilda, Dercia, Célia, Nascimento, Francisco, Valdo, Aurora, Bento, Sualé, Telma, Sonia, Anakleida, Júlia, Sofia M, Francisco J, Goncalo, Iva, Manuel, Nilsa, Alda och Elias. Helt fantastiska, engagerade människor som kommer göra ett fantastiskt jobb i sina förorter, skolor eller klubbar. 27 riktiga förebilder!

HIV/AIDS träning

Praktisk lektion: HIV/AIDS och fotboll
Vilopaus

Teori

Idrottslärare Sónia antecknar flitigt

Brizilda tar stolt emot sitt diplom

Goncalo, Valdo och Manuel


Sofia, Elias och Cândida

Higino, ombytt för fotografering