31 juli 2012

Vidare till Nampula, Gaza & Cabo Delgado!

Idag kl. 14.00 startar tio förväntansfulla tränare i Nampula sin tränarutbildning! Och på måndag drar kurser igång i Gaza och Cabo Delgado! Nu växer Futebol dá forca så det knakar! Det känns helt fantastiskt att rörelsen har dragit igång, och ju större vi blir desto fler tjejer får ta del av budskapet och desto fler små samhällen blir påverkade! Nu kör vi!I samband med kursen i Gaza kommer även min kollega i Mocambique, Sarita, åka upp för att stötta de nya tränarna och även lansera projektet i provinsen med en turnering. Detta på förfrågan av den lokala fotbollsföreningen som har ringt och bett oss organisera en turnering där för fyra lag. Vi får med oss vår anti HIV/AIDS-aktivist från vår samarbetsorganisation COALIZÃO, Mafalda, som mellan matcherna kommer prata med tjejerna om sexualitet, pubertet, familjeplanering och hur man förebygger HIV/AIDS.

Gaza är den provins i Mocambique med flest HIV-smittade och det känns därför extra viktigt att vi kan ordna en turnering för tjejerna där - och extra viktigt att iniativet kom från Gaza och inte från oss!

Turneringen medför dock kostnader vi inte planerat för och vi tackar Kajsa Pehrsson som med sin donation på 5 000 kr gör det möjligt för oss att organisera turneringen!

Med fotboll bekämpar vi förtryck, HIV/AIDS och stärker unga tjejer 
- nu i fem av Mocambiques elva provinser! 
Var med du också - Handelsbanken 6151-555 983 048.