31 juli 2012

Nu i Maputo provins - 11 nya tränare och 5 domare!

Futebol dá forca växer så det knakar! Den 19/7 - 22/7 utbildades 11 nya tränare i Maputo provinsen - alla kvinnor! Adércia, Amélia, Ana, Azélia, Isaura, Marta, Angélica, Madalena, Meldina, Loloca och Caridade som nu alla ska starta upp lag runt om i provinsen. De är alla tidigare fotbollsspelare och var under kursen väldigt engagerade både på plan och i klassrummet. Kursen hölls i holländska fotbollsförbundets regi under programmet Worldcoaches där tränarna lär sig att använda fotboll som medel för att stärka och utbilda ungdomar, i det här fallet tjejer!


I samma veva utbildades även fem kvinnliga domare som kommer att döma matcher och turneringar som vi eller tränarna anordnar!

Totalt har vi nu 37 verksamma tränare i Maputo stad och provins, alla fantastiska förebilder för sina tjejer och de samhällen där de är verksamma. Banbrytande och glädjande är att 25 av våra tränare är kvinnor, vilka är ännu starkare förebilder för spelarna!Nu behövs det dock material till alla våra nya tränare! När tränarna har fått igång sitt lag får de alla ett startkit med material: 4 bollar, 10 västar, 20 koner, 1 manuell bollpump, 1 visselpipa, 1 tidtagarur och så får tränaren ett par shorts och en Futebol dá forca t-shirt. Detta motiverar otroligt mycket och materialet är essentiellt för att tränarna ska kunna jobba med tjejerna för deras rättigheter. Vi har visselpipor och bollpumpar kvar från förra kursen då vi fick dubbelt antal sponsrat - men resten behöver vi alltså nu! För att motivera domarna, som liksom tränarna arbetar helt volontärt, vill vi också ge dem ett startkit med visselpipa, tidtagarur och en Futebol dá forca t-shirt där det istället för coach på ryggen står domare. Visselpiporna på lagret räcker till domarna också men tidtagarur och t-shirts måste inhandlas!

Totalt kostar startkiten till våra 10 nya tränare 10 200 kr och startkiten till våra 5 nya domare totalt 600 kr. Vill ni vara med och hjälpa Futebol dá forca att växa?
Skänk ditt bidrag på Handelsbanken 6151-555 983 048!

Det enda som finansierar Futebol dá forca är de bidrag som ni fantastiska läsare bidrar med. Tack för att ni gör det möjligt för oss att göra skillnad för tjejerna i Mocambique!