22 september 2012

Vår första provinsiella liga lanserad!

Lördagen den 15 september lanserade vi vår första Futebol dá força-liga i Xai-Xai i provinsen Gaza. I provinsen har vi 15 aktiva lag och alla var taggade till tänderna - nu är det inte bara träning som gäller utan även regelbundna matcher!

Trots mycket krångel innan och mycket regn under dagen spelades ligans första sex matcher under lördagen. Glada tjejer och motiverade tränare fanns på plats, och lagen fick även en del av sitt start-kit med material (resten kommer inom kort). Musiken som spelades på högsta volym drog till sig mycket publik och de kunde lyssna på vår egen officiella låt (gör det du med här!). Spelare, tränare liksom publik fick också under dagen ta del av sex- och samlevnadsundervisning av tolv aktivister som var på plats. Kondomer, vikten av skyddat sex och nej till HIV - bra och viktiga saker som genom fotbollen når ut till många!

För att även så smått börja engagera de områden som spelarna kommer ifrån, fick varje lag samla in bananer från sina närområden som sedan spelarna fick till mellanmål! Bra protein, mer engagerade samhällen och glada tjejer!

Se massor av härliga bilder från dagen på vår sida på Facebook - och glöm inte att gilla oss när du ändå är där!