22 juni 2012

LFC antar utmaningen - gör du?

I tisdags åkte jag på min lediga dag ner till Linköping för att träffa representaner för deras damlag Linköpings FC. Jag fick ett väldigt trevligt mottagande av Tomas Bernhard, Hanna Gustafsson och Torbjörn Hanzi i Stångebrohallen där vi under ett par timmar pratade om projektet och hur vi kan jobba tillsammans.

Jag tror mycket på det här samarbetet, LFC är väldigt intresserade och drivande - vilket är precis en sådan partner som behövs just nu för Futebol dá forca. Projektet kommer nu tas med i deras diskussioner med sponsorer, med övriga klubbar i Damallsvenskan och övriga föreningar i Östergötland.

Redan nu på en gång har de börjat inventera sitt materialförråd för att donera alla match- och träningskläder som inte används för att skicka till våra fotbollslag runt om Maputo. Vi vill så fort som möjligt starta upp en liga för tjejer under 15 år, men för att det ska bli en officiell liga med tillåtelse från fotbollsförbundet - på lika villkor som pojkarnas ligor - måste alla lag ha matchkläder och till och med skor (!), vilket är vansinnigt om man ser till de förutsättningar som finns där - knappt några - men regler som måste följas. Vi behöver alltså samla in matchkläder till 32 lag med 16 ombytta spelare per lag och även skor till dessa 16 spelare. Utöver våra 26 tränare har flera lag tillkommit som ringar på vattnet. De nya tränarna vill inte vänta på nästa tränarkurs utan har redan satt igång, utan den hjälp som de utbildade tränarna får med material och har anmält sitt intresse för att vara med i Futebol dá forca-ligan. För att kunna utveckla deras intresse i praktiken behövs alltså matchkläder. LFC har antagit utmaningen - gör du?